Tu stii ce tip de ten ai?

Tu stii ce tip de ten ai?

            Piele perfectă?  În primul rând este un lucru pe care extrem de puţine persoane îl au şi se datorează în primul rând genelor bune, tocmai de aceea îmi doresc ca voi să nu faceţi un scop din a avea pielea “perfectă” , ci o piele cât mai sănătoasă şi luminoasă. Nici măcar vedetele atât de admirate de toată lumea nu au pielea perfectă!  Acestea fiind spuse, probabil că vă întrebaţi de ce să mai citiţi aceste articole… Şi e o întrebare pertinentă! E important să încercăm să obţinem cea mai buna “variantă“ a pielii pe care o avem şi cel mai important condiţia pielii poate fi, cel mai probabil, îmbunătăţită! Acestea fiind spuse, let’s get into it!             Cel mai important lucru când vorbim despre îngrijirea tenului este tipul de ten în care se încadrează pielea ta. 

Există 4 tipuri de ten: Normal, Uscat, Gras şi Mixt. 
           Dacă nu ai probleme majore cu tenul înseamnă că eşti norocoasa „posesoare” a tenului normal şi vreau să ştii că sunt invidioasă!
           Dacă ai senzaţia că pielea te strânge, e roşie şi ai deseori senzaţia de mâncărime, ai tenul uscat. 
           Dacă pielea e lucioasă şi uleioasă tenul tău este gras. 
           Tenul mixt e caracterizat de porţiuni grase (frunte, nas, bărbie/zona T), iar restul feţei e normala sau chiar uscată.


Ce trebuie sa faci pentru a descoperi ce tip de ten ai?            Pentru a-ti descoperi tipul de ten tot  ce trebuie sa faci e să te speli pe faţă (doar cu apă, fără alte produse) si apoi sa presezi o bucata de sugativa pe frunte si obraji. 

           Daca faţa e lucioasă dar pe sugativă nu sunt urme de grasime, ai ten normal. 
           Dacă tenul se înroşeşte, are aspect solzos, iar pe sugativă nu sunt urme de grasime, ai ten uscat. 
           Dacă pe sugativă sunt urme de grasime şi tenul e lucios, ai ten gras. 
           Daca pe porţiunea presată pe frunte există reziduuri de grăsime în timp ce pe porţiunea presată pe obraz nu, înseamnă că ai un ten mixt.
Tenul normal – are o textură suplă și catifelată, cu un conținut egal de ulei și apă, prin urmare nu este nici uscat, nici gras. Are un aspect curat și luminos, fără pete și radiază de sănătate.
Tenul uscat – are o textura delicată, fragilă și cu multe pete. În comparație cu celelalte tipuri de ten, acesta se usucă și crapă foarte ușor, deoarece se confruntă cu imposibilitatea de a reține umezeala și cu o producție insuficientă de sebum de către glandele sebacee. Acest tip de ten are mari probleme în anotimpurile friguroase și îmbătrânește mai repede decât tenul normal și gras. De asemenea, ridurile de expresie sunt mult mai vizibile la acest ten.
Tenul gras – este cauzat de o secreție de sebum în exces care face suprafața pielii uleioasă. Excesul de sebum atrage murdaria și praful din mediul înconjurator. Acest tip de ten este predispus la puncte negre, pete, coșuri.
Textura produselor cosmetic trebuie aleasă în funcţie de nevoile fiecărui tip de ten.


Tenul normal: orice textura

Tenul uscat: loţiune, cremă şi ser
Tenul gras: gel, ser, lichid, pudră
Mixt: loţiune, gel, ser, lichid


Deşi acestea sunt “preferatele” diverselor tipuri de ten, fiecare persoană îşi dă seama pe parcurs ce i se potriveşte cel mai bine

Abonează-te la canalul meu dacă te-a ajutat conținutul de pe blog. Iată Link aici.
error: Content is protected !!